Nicoleta Dumitrescu

Nu s-a mai auzit nimic despre proiectul ce viza examinarea psihologică a demnitarilor, dar, având în vedere ceea ce se întâmplă pe holurile Parlamentului, poate că ar trebui ca această inițiativă legislativă să fie trecută chiar la… urgențe!
Iar cel mai recent exemplu de circ produs de aleșii neamului a fost acum două zile, când vreo trei deputați, de la partide diferite, erau aproape să se ia și la bătaie. Asta înseamnă că din schimbul de replici nu au lipsit atacul la persoană, acuzele, strecurarea a diverse denumiri de animale, mai ales a celui care este adesea invocat la nervi ori când se dorește punerea la punct, cu orice chip, a adversarilor, mai ales din punct de vedere verbal. Oricum, dincolo de limbaj și de țipete, ochii scoși din orbite, roșeața din obraji și gesturile largi ale mâinilor, ipostaze în care au fost filmați respectivii chiar pe holurile impozantei instituții, demonstrează – dacă mai era de demonstrat – ce pot să facă, la locul de muncă, așa cum s-ar spune, cei care care au fost trimiși prin vot în Parlament de către români și care sunt plătiți tot din banii acestora din urmă.
Iar asta se întâmplă şi din cauza faptului că, o dată la patru ani – iar această istorie se tot repetă de câțiva zeci de ani buni – la întocmirea listelor pentru alegerile locale și cele parlamentare, partidele îi pun pe listă pe cei care sunt considerați mai vocali, care chipurile ar avea ceva de spus, fără să se mai ia în calcul diplomația, decența, maturitatea, experiența ori chiar și știința de carte.
Este adevărat, nu trebuie vorbit la modul general. Însă, și în cazul unora cu multe diplome, mai ales universitare, așteptările nu sunt prea mari, dovadă fiind derapajele, din punct de vedere comportamental și verbal, atât în Parlament, cât și în afara lui, de pe la mai toate partidele .Dar, de ce se repetă circul? Pentru că, odată ajunși acolo, unii dintre aleșii neamului consideră că li se cuvine totul, că pot face ce vor și când vor. Consideră că, în numele acelora pe care susţin că-i reprezintă, își pot face un titlu de glorie doar făcând scandal, în speranța că-i vor determina pe restul să cedeze.
Mai trist este însă faptul că electoratul care le-a trimis pe aceste personaje în Parlament a devenit o victimă directă, nu colaterală, pentru a nu știu câta oară! Crezând că vor aduce schimbarea mult visată și trâmbițată mai ales în campaniile electorale, românii s-au trezit, iată, din nou, păcăliți de cei care nu au făcut altceva decât să-și arate adevăratul caracter. Acela de profitori ai vremurilor, ai vremurilor în care politicul dictează în tot și în toate!