Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, și administratorul public al orașului, Simona Albu, au premiat, la sfârșitul săptămânii trecute, elevii câștigători încadrul Campionatului Mondial de Robotică organizat la Hous­ton, Texas – Statele Unite ale Americii, în perioada 20-23 aprilie a.c.
Conducerea municipalității ploieștene i-a felicitat atât pe tineri, cât și pe prof. Daniela Lica, director al Centrului Județean de Excelență Prahova și mentor al echipei de robotică ploieștene, pentru rezultatul remarcabil obținut în cadrul competiției amintite, respectiv câștigarea Premiului Special al Juriului – „Blast of Energy”.
Premiul câștigat de elevii ploieșteni în cadrul Campionatului Mondial de Robotică organizat în America a demonstrat talentul de excepție al echipei InfoO1 Robotics, având în vedere faptul că în cadrul acestei competiții au participat 15 țări, respectiv au concurat 7.000 de echipe de robotică, dintre care 160 au fost finaliste.
Echipa de robotică a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, InfoO1 Robotics, a fost susținută permanent de către administrația publică ploieșteană în contextul etapelor acestui campionat, derulate la nivel național și internațional. Astfel că, în cadrul întâlnirii de la sfârșitul săptămânii trecute, ce a avut loc la sediul Primăriei Ploiești, elevilor și profesorilor coordonatori le-au fost oferite ­diplome și premii în bani, primarul Andrei Volosevici precizând că tinerii ploieșteni sunt adevărații ambasadori în lume ai Ploieștiului și ai României.