N. Dumitrescu

Potrivit reprezentanților Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale, cea mai importantă stațiune de pe Valea Prahovei – Sinaia– rămâne, și în acest an, în preferințele turiștilor, gradul de ocupare al locurilor de cazare fiind, ca urmare a rezervărilor făcute încă de la începutul lunii aprilie, în proporție de peste 80%. De altfel, ”Perla Carpaților” nici nu avea cum să nu se regăsească pe lista acelora care doresc să fie la munte de Paște, în condițiile în care acum au ”picat” toate restricțiile sanitare, valabile în pandemie, din cauza cărora și turismul a avut de suferit. În ceea ce privește oferta pentru Paște de anul acesta, la Sinaia, de exemplu, la un hotel de trei stele, pentru perioada 21-25 aprilie, sunt incluse: cazare pentru 3 nopți – la preț de 1.480 de lei în cameră dublă standard sau pentru 4 nopți la 1.840 de lei, cu mic dejun inclus, la care se adaugă întâmpinarea în noaptea de Înviere cu produse tradiționale, dar și prânz festiv de Paște cu Open Bar și muzică DJ. La un alt hotel, de patru stele, oferta, pentru perioada 22-26 aprilie, include: cazare cu mic dejun – bufet suedez, cu următoarele prețuri pentru tipurile de camere – cameră dublă standard pentru trei nopți – 2.460 lei, iar pentru patru nopți – 2.910 lei, în timp ce pentru camera dublă deluxe, pentru trei nopți, prețul cerut este de 2.910 lei, iar pentru patru nopți – 3.510 lei, cu precizarea că în acest cost sunt incluse primirea cu ouă roșii, cozonac și vin, în noaptea de Înviere, la care se adaugă masa pascală din data de 24 aprilie, dar și acces la centrul SPA (piscină, piscină cu apă sărată, saună umedă și uscată, jacuzzi, fitness), în interiorul hotelului fiind amenajat și un loc de joacă pentru cei mici. În acelaşi timp, la una dintre vilele din această stațiune, oferta pentru perioada 22-26 aprilie include următoarele servicii: cazarea în cameră dublă la prețul de 1.225 lei/de persoană, la care se adaugă mic dejun, întâmpinarea cu ouă roșii, vin, cozonac în noaptea de Înviere, masa de Paște, muzică live.