Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-COV2, ieri, angajaţi ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai celorlalte structuri cu atribuții în domeniu, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Potrivit unui comunicat al poliţíei prahovene „activităţile s-au desfășurat în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Azuga, Băicoi, Breaza, precum și în comunele Blejoi și Păulești, și au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
În acest context, au fost legitimate peste 300 de persoane şi au fost verificate 35 de mijloace de transport în comun.
Totodată, au fost verificate 70 de societăți comerciale, poliţiştii transmiţând reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate obligaţia de a lua măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei”.