Şi ne mai întrebăm de ce sunt spitalele pline? Şi ne mai mirăm că suntem lideri la îmbolnăviri de COVID! Şi, bineînţeles, nu uităm să înjurăm Guvernul şi Preşedinţia că n-au luat măsurile care se impun, la timpul potrivit…
Dar, noi? Noi ce facem? Unii nu purtăm mască fiindcă vorbim la telefon…. Sau ne sufocăm… Sau, şi mai rău, fiindcă nu considerăm necesar. Adică, suntem medici. Adică, unii ne considerăm deştepţii pământului, ce s-o mai lungim!
Răspunsul din titlu a fost dat de unii care se cred mai cu moţ la întrebările poliţiştilor şi ale jandarmilor, care au efectuat, joi seara, o acţiune în Ploieşti, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului.
Redăm mai jos comunicatul IPJ Prahova, în care se regăsesc şi justificările unora pentru nepurtarea măştii:
„Peste 60 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și 20 de jandarmi prahoveni au acţíonat joi seara, în intervalul orar 20.00-21.00, pe principalele artere ale municipiului Ploiești. Au fost legitimate 300 de persoane, cărora li s-a comunicat faptul că trebuie să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. (…).
Întrebați de polițiști de ce nu poartă masca de protecție, unii dintre cetățeni motivează că se sufocă sau că vorbesc la telefonul mobil, iar alţii că sunt singuri pe stradă și consideră că nu este necesar. 22 dintre aceștia au fost sancționați conform Legii 55/2020, cei mai mulți primind avertisment scris (subl.ns.).
Totodată, 186 de persoane au fost verificate cu privire la certificatele de vaccinare pe care ar trebui să le dețină, cei mai mulți respectând regulile impuse”.
De asemenea, reprezentanţíi poliţiei prahovene mai îndeamnă cetăţenii să respecte regulile impuse, fiindcă numai aşa putem depăşi starea critică în care ne aflăm.
Rămâne uimirea privind ” deşteptăciunea” unora: Nu poartă mască fiindcă vorbesc la telefon. Sau, şi mai rău, fiindcă nu consideră necesar.
Halal!