Florin Tănăsescu

Domnule care te-ai nevoit prin pustiu! Sfinte Sisoe care multe minuni ai săvârşit! Măria Ta sau cum oi vrea să-ţi zic! Făcătorule de bine, alungătorule de răutate, cum scrie la Carte, fă ceva cu ăştia! Că nu se mai poate!

Sfinte Sisoe, fă ce n-am făcut noi de vreo trei decenii încoace! Vrei ceva la schimb? O litră de ulei? Ceva făină? Se rezolvă. Tu, „care pui răul pe fugă”, cum scrie la Scriptură, trimite-i şi pe netrebnicii neamului ăsta unde a înţărcat mutu iapa! Nu-s toţi aşa, da suficienţi cât să ne facă zile fripte!
Doamne iartă-mă, da aşa nu se mai poate! Te implorăm, lărgeşte sau lungeşte Arca lui Noe şi urcă-i! Ia-i de pe capul nostru, zău aşa!
Păduri încă avem, deci ai lemnu’ la-ndemână. Cu „cheresteaua” stau mai prost neamurile proaste cu care ne-am pricopsit. Cu obrazul, adică. Nu-l au, carevasăzică.
Ce zici? Că-i mai uşor „să dăm foc la puşcărie şi la casa de nebuni”?
Nu merge, au încercat şi alţii! Fără Arcă, sau barjă ori vapor nu putem scăpa de ei!
Sfinte Sisoe, avem schiţele lui Noe. Dai un pic de copy-paste după ele şi mai adaugi o cală, ceva. Nu-i mare lucru, zău aşa! Îţi trebuie doar ceva ajutoare de nădejde. Iar în ţara asta, mai sunt astfel de oameni.
Ştii ceva, Sfinte Sisoe? Dacă mata ridici o asemenea mândreţe plutitoare, asta chiar ar fi o mare o realizare. În afară, bineînţeles, de mall-uri, farmacii şi case de pariuri.
Îţi asigurăm şi panglica şi foarfeca! Pentru inaugurare, cum e obiceiul p-aici. Vin şi televiziuni, nu-ţi face griji.
Ce zici? Că-s greu de prins?
Aiurea! Parlamentul geme! Guvernul, la fel. Se calcă pe picioare între ei. Tu, Sfinte Sisoe, trebuie să iei din trei câte doi.
Sfinte Sisoe, făcătorule de minuni! De noi te rugăm frumos să te înduri! Schiţele de la Arca lui Noe sunt intacte.
Cuvioase, te aşteptăm cu pâine şi sare! Alungătorule de răutate, fă ceva!
Că nu se mai poate!