În perioada 1- 10 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi prevenire a Criminalităţii, precum şi cei ai Biroului de Siguranţă Şcolară Prahova, derulează campania de prevenire a situaţiilor neprevăzute ale căror victime pot fi preşcolarii şi şcolarii.

În acest context, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, sub sloganul „Vacanţa s-a terminat! Sunteţi pregătiţi pentru un nou început?” , angajaţii instituţiei au întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora discută despre măsurile care pot fi şi trebuie luate pentru siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în mediul on-line.
Astfel, în comunicatul respectiv se precizează: „în cadrul sesiunilor de informare, sunt transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului”.
Prima întâlnire de acest gen a avut lo în ziua de 1 septembrie a.c., între orele 13 şi 15, în incinta Hipermarket Carrefour Ploiești, din comuna Blejoi.