Parlamentarul social-democrat de Prahova Bogdan Toader a anunțat propunerile PSD pentru reducerea impactului asupra populației pe care îl au deja creșterile tarifelor la energie electrică și la gaze naturale.
Deputatul Bogdan Toader: „Nu putem sta cu mâinile în sân, așa cum fac guvernanții! Partidul Social Democrat introduce în Parlamentul României o propunere legislativă pentru plafonarea URGENTĂ a prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Măsurile propuse de PSD, dacă vor fi aprobate și de partidele de la Putere, vor scădea prețul facturilor cu până la 43% pentru energie electrică și cu până la 23% la gaze naturale”.
Parlamentarul de Prahova a punctat și cele mai importante solicitări ale Partidului Social Democrat, propuse prin lege. Una dintre acestea este „plafonarea creșterii prețurilor pentru următoarele 6 luni de la intrarea în vigoare a actului normativ, la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021. Astfel, prețul maxim la energie electrică ar urma să fie de 380 lei/MWh, iar la gaze naturale – de 192 lei/MWh”. O altă propunere a PSD, care va conduce la reducerea impactului creșterii prețurilor la energie asupra populației, este „compensarea scumpirilor plătite de consumator până la intrarea în vigoare a legii, acolo unde populația a achitat deja facturile mărite. Compensația va fi de 50% din scumpirile plătite în plus de consumator, se acordă o singură dată și se va scădea din facturile emise după intrarea în vigoare a legii”.