V. Stoica

Mandatul primarului comunei Ciorani, Marin Voicu, va fi suspendat după comunicarea oficială a hotărârii din partea instanței, potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Prahova. Conform Codului Administrativ, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, va constata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani în termen de maximum 48 de ore de la comunicarea deciziei instanței de judecată, documentul emis de prefect urmând să fie comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere. Viceprimarul comunei, Florian-Nichita Boiangiu, va fi înlocuitorul de drept al primarului.
Pe de altă parte, precizează sursa citată, în cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Ciorani, urmând a se constata cazul de suspendare. În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care în prezent se află în activitate.
Reamintim că, luni după-amiază, magistrații de la Tribunalul Prahova au admis contestația procurorilor privind emiterea mandatelor de arestare preventivă a acuzaților de fraudarea alegerilor locale din comuna Ciorani.
Astfel, pe numele a 16 dintre cele 17 persoane acuzate de falsificarea rezultatelor alegerilor locale din comuna Ciorani au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit deciziei luate de magistrații de la Tribunalul Prahova. Printre acestea se află și primarul comunei Ciorani, Marin Voicu. O singură persoană a primit arest la domiciliu. Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.