Hipodromul Ploieşti a aniversat, duminică, 60 de ani de existenţă printr-o reuniune jubiliară cu patru curse de trap şi una de galop, evenimentul principal fiind, evident, Premiul aniversar al Hipodromului Ploieşti „60 ani”. O cursă solicitantă, programată pe distanţa de 2600 de metri, dar şi spectaculoasă în acelaşi timp, mai ales că a propus un final electrizant, în care armăsarul General de Bry, condus de Adrian Marciu, a recuperat distanța care-l separa de primul loc, pe ultimii zeci de metri, şi a câştigat cu „un cap” avans în faţa iepei Unipress, avându-l în sulky pe Gabriel Slate. Festivitatea de premiere a fost oficiată de directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu.
În celelalte curse ale zilei s-au impus Wicked from Heaven (Premiul “Traian Marinescu”), Cassian (Premiul “Ion Oană”), Dona Pilar (Premiul “Gică Tănase”, cu record 1,21,1 – cel mai bun timp al reuniunii) şi Storm Athena în cursa de galop organizată în parteneriat cu Jockey Club şi dotată cu Premiul “Palmira”.
Pauzele dintre curse au fost pigmentate cu momente artistice oferite de trupele „Ametist” şi „Perluţe” din cadrul şcolii de arte „Fabis Art School”, iar într-una dintre pauze cei 300 de spectatori prezenţi în tribună au putut asista la o prezentare a raselor de cai, pe peluza pistei de galop „defilând”, pe rând, cai Pur sânge arab, Pur sânge englez, Lipiţan, Shaggya Arab, Pony şi Calul de sport românesc.
Următoarea reuniune oficială de pe Hipodromul Ploieşti este programată duminică, 11 iulie 2021, şi va avea ca principal eveniment Marele Premiu Regal al României la Trap.