Salina Slănic Prahova, vitregită ani la rând de investiții, comparativ cu celelalte saline din România, este principala atracție a orașului Slănic, locul în care vizitatorii caută nu numai liniște și răcoare pe perioada verii, ci și tratament pentru diferite afecțiuni respiratorii.
Parlamentarul PSD de Prahova Rodica Paraschiv a adresat o interpelare ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în care a solicitat informații privitoare la investițiile programate a se derula anul acesta la Salina Slănic Prahova. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat de Prahova a prezentat răspunsul primit de la ministerul de resort: “Ministerul Economiei a răspuns, într-un final, cu mult peste termenul prevăzut de regulament, interpelării pe care i-am adresat-o ministrului Claudiu Năsui referitoare la Salina Slănic. Pe hârtie, Salina Slănic – Prahova ar urma să beneficieze de o serie de schimbări majore. Se cunoaște, însă, că de la vorbe la fapte este o cale lungă. Voi urmări îndeaproape câte dintre aceste promisiuni vor prinde contur și voi susține în continuare modernizarea salinei prahovene, care are nevoie de mult mai multă atenție din partea responsabililor din SALROM și din Ministerul Economiei.
Ce spune Ministerul Economiei că este cuprins în Programul de investiții pe anul 2021 al societății SALROM, pentru Salina Slănic: Amenajare spațiu turistic subteran – teren multisport+vestiare – valoare estimată 300.000 de lei; Piste bowling – valoare estimată 240.000 de lei; Proiect tehnic și execuție asfaltare traseu circulație mijloace de transport până la orizontul IX – valoare estimată 2.925.000 de lei; SPF+SF+PF+ lucrări de reprofilare, betonare, impermeabilizare și echipare puț 23 August; furnizare și montaj instalație de transport turiști, lucrări de construcții și amenajări exterioare (valoarea totală a obiectivului va fi stabilită în urma elaborării proiectului tehnic) – valoare estimată 75 milioane de lei (valoare obiectiv anul în curs 1,3 milioane de lei); Proiect tehnic pentru punere în siguranță a pereților și tavanelor din Mina Unirea – valoare estimată 50.000 de lei; Amenajare turistică Mina Unirea, obiectiv 1 – Hotel, obiectiv 2 – Complex restaurante, obiectiv 11 – zona A1 acces tunel – valoare estimată 12,9 milioane de lei”.