Ieri dimineaţă… DN 1, kilometrul 100 + 300, Zona Nistoreşti… Sensul de mers Braşov – Ploieşti. Accident rutier cu cinci morţi!
Cinci decedaţi, alţi doi răniţi! A fost cel mai cumplit accident petrecut de la începutul anului în Prahova.
Cinci vieţi curmate în urma unei coliziuni frontale dintre două autoturisme. Un al treilea a fost, din fericire, doar acroşat.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino „Prahova a trimis la Nistoreşti trei echipaje de descarcerare, patru ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă. A fost solicitat şi elicopterul SMURD.
A ajuns şi poliţia. Traficul a fost blocat, mai apoi, restricţionat pe o singură bandă. După aproximativ o oră şi jumătate, traficul a revenit la normal.


A fost cel mai cumplit accident petrecut în Prahova de la începutul anului. A fost şi ceva speranţă, în urma tragediei de ieri dimineaţă: reprezentanţii ISU Prahova anunţau, în jurul orei 8.30, că dintre cei cinci pasageri aflaţi într-unul dintre autoturismele conduse de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, doar două persoane au fost declarate decedate, alte trei fiind resuscitate.
O jumătate de oră mai târziu, tot pompierii prahoveni au anunţát: „Cinci bărbaţi au fost declaraţi decedaţi, iar alte două persoane – o femeie şi un bărbat – rănite”. Bilanţul final al tragediei dimineţii de ieri: cinci morţi, cu vârstele de 18 ani, 20 de ani, 21 de ani, 31 de ani şi 43 de ani. Toţi din acelaşi autoturism!
Din celălalt autoturism, o femeie în vârstă de 35 de ani a fost preluată de către elicopterul SMURD şi transportată la Bucureşti, iar bărbatul în vârstă de 34 de ani (conducătorul auto) a fost dus la Unitate de Primiri Urgenţe Ploieşti.


Care au fost circumstanţele producerii tragediei urmează să stabilească reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, care, la scurt timp după accident, au emis următorul comunicat de presă: „Pe DN1, km 103+900 Nistoreşti, pe sensul de mers Brașov către Ploieşti s-a produs un accident rutier. Implicați – un conducător auto în vârstă de 21 de ani și un conducător auto în vârstă de 34 de ani.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto în vârstă de 21 de ani și al celor 4 pasageri din mașina acestuia. O pasageră din mașina bărbatului în vârstă de 34 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Totodată a fost acroşat un alt autoturism care circula regulamentar, fără a înregistra victime. Conducătorul auto în vârstă de 34 de ani testat alcoolscop, rezultat negativ (n.n. – cel care a fost transportat, potrivit ISU Prahova la UPU Ploieşti).
La acest moment (ieri dimineaţă – n.n.) se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier. Traficul este restricţionat pe sensul Braşov către Ploieşti, fiind dirijat de către polițiştii rutieri”.