Liga A Prahova și-a desemnat campioana, Petrolul 95 câștigând, la Plopeni, finala mini-turneului organizat de AJF, la scor … de tenis, 6-0! Horia Nicolae (min. 10 – penalti), Dragoș Dumitru (32), Narcis Țânțaru (38, 43 și 77) și Ionuț Mihai (83) au fost marcatorii unui joc dominat de la un capăt la altul de Petrolul 95, finala fiind umbrită însă de gestul lipsit de fair-play (ca să nu fim mai duri) al jucătorului bucureștean de la Petrolul Băicoi, anonimul fotbalist Jitaru, cel care a primit cartonașul roșu după o intrare violentă la un adversar, intenționată, care nu-și avea rostul!
Imediat după meci, AJF a efectuat premierea campioanei acestui sezon și a anunțat campioana la FRF, ieri organizându-se și tragerea la sorți pentru meciurile de baraj. Din păcate, Petrolul 95, campioana județului nostru, nu va fi direct calificată în ultima fază a barajului, fiind printre cele șase echipe care vor juca un tur preliminar de departajare.
Astfel, menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:
Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021
Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.


FRF a confirmat că 24 de AJF (Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehehinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui) au organizat campionat de Liga 4 în condițiile impuse. Astfel, prin tragere la sorți, doar șase campioane județene dintre cele 24 vor urma să joace în etapa I a barajului. Asta pentru a rezulta 21 de calificate în etapa a II-a, unde vor întâlni cele mai slabe echipe din Liga 3. 18 se califică direct în etapa a II-a.
În urma extragerii la sorți au rezultat următoarele meciuri între reprezentantele județelor:
Cluj (Academia de Fotbal Viitorul Cluj) – Bacău (Dinamo Bacău)
Sibiu (FC Avrig) – Prahova (Petrolul 95 Ploieşti)
Satu Mare (Victoria Carei) – Argeș (Real Bradu)
Astfel, reprezentantele județelor Arad (Frontiera Curtici), Brașov (ACSM Codlea), Buzău (ACS Team Săgeata), Caraș-Severin (Voința Lupac), Constanța (CSO Ovidiu), Dolj (Dunărea Calafat), Hunedoara (CSA Aurul Brad), Ialomița (CSM Fetești), Ilfov (Viitorul Domnești), Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Mehehinți (Viitorul Șimian), Mureș (CS Iernut), Sălaj (Rapid Jibou), Suceava (Viitorul Liteni), Teleorman (Rapid Buzescu), Timiș (Pobeda Star Bisnov), Vâlcea (FC Băbeni) și Vaslui (CSM Vaslui)sunt calificate direct în etapa a II-a a barajului de menținere / promovare în Liga 3.
Asociațiile județene din Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, București, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Olt, Tulcea și Vrancea nu au organizat campionat de Liga 4 în condițiile stricte impuse de FRF.
Conform programării făcute ieri la FRF, Petrolul 95 va merge la Brașov, pe stadionul ”ICIM”, pentru a dispputa meciul cu reprezentanta Sibiului.