Violeta Stoica

Salvamontiștii atrag deseori atenția turiștilor de ocazie care vor să parcurgă trasee montane să țină cont cel puțin de două lucruri elementare, care pot face diferența dintre viață și moarte: echipamentul adecvat traseului și starea vremii.
Plimbarea pe munte ar fi putut să aibă urmări grave, sâmbătă, pentru o femeie de 30 de ani, din Târgu Jiu, care s-a accidentat în timp ce se afla în drumeție în Bucegi. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină după ce turista și-a luxat glezna.
Relatarea salvatorilor montani nu mai are nevoie de comentarii suplimentare: „O femeie de 30 de ani din Târgu Jiu a suferit astăzi o luxație de gleznă după ce a alunecat pe zăpadă . Victima făcea parte dintr-un grup de patru turiști care, încălțați cu „teniși”, parcurgeau traseul de la Piatra Arsă la Babele. Au mers prin zăpadă până la genunchi aproape jumătatea distanței, când femeia a alunecat și a căzut. Nu a mai putut să se ridice și a cerut ajutor salvamontiștilor. Aceștia au transportat-o pe tânără la Telecabina Babele, care și-a prelungit programul de funcționare pentru a putea coborî victima de pe munte. Acum se află sub îngrijiri medicale”, este mesajul salvamontiștilor care i-au venit în ajutor femeii.