Federația Română de Fotbal organizează Supercupa României și un meci al Naționalei ”mari” la Ploiești!
Așa cum se știe, partida CFR Cluj – FCSB se va disputa pe 15 aprilie 2021, pe stadionul “Ilie Oană”, de la ora 19:00, Supercupa contând pentru sezonul trecut, când nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei.

Georgia vine la Ploiești

La începutul lunii iunie, naționala României va disputa două meciuri amicale, cu Georgia, în țară, pe 2 iunie, și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.
Meciul din deplasare cu Anglia se va disputa, în urma deciziei Federației de la Londra, pe stadionul Riverside din Middlesbrough (34.742 locuri). Partida este programată la ora locală 17:00 (19:00 în România), urmând a fi confirmată de UEFA. Acum 15 ani, pe acest stadion, cu actualul selecționer al Angliei, Gareth Southgate, în postura de căpitan al lui Middlesbrough și actualul nostru selecționer, Mirel Rădoi, căpitan al roș-albaștrilor, se juca returul semifinalei de Cupa UEFA câștigat de gazde cu 4-2.
Înainte de partida cu Anglia, tricolorii vor avea un meci de pregătire în țară, contra Georgiei, stadionul care îl va găzdui urmând să fie “Ilie Oană” din Ploiești. Ora de start a acestui joc va fi comunicată în curând.
Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol.
Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câștigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate. Golaveraj 19-4 pentru noi!
Stadionul din Ploiești ar fi trebuit să găzduiască în această vară și meciuri de la Euro Under 19, competiție anulată însă de UEFA din cauza pandemiei, astfel că Ploieștiul a pierdut statutul de ”oraș gazdă”.