”România noastră”, fotbalistică, propune, la loturile naționale, antrenori ”unul şi unul”! Cu BAC-ul luat la 35 de ani și licențe „racolate” prin Moldova, cu principale performanțe ”mari” la echipe de club, precum… ratarea titlului și a cupelor europene, plecatul de pe bancă la barajul de menținere în Liga I, ”de emoție”, cu interdicție de a intra la Olimpiadă, în Japonia, din cauza faptului că a fost ”iarba necosită”! Facem fotbalul românesc să triumfe, având la loturi antrenori care nu au jucat fotbal nici măcar prin Liga a II-a, dar bine ancorați în sistemul ”PCR” (nu testarea de acest tip pentru covid, ci ”celebrul” pile sau partid, cunoștințe și relații) , care nu au nicio performanță! Avem bani pentru a ține în FRF, ca antrenori de cea mai înaltă ”cotă”, la loturi (oamenii responsabili să ducă destinul fotbalului românesc ”mai departe”, nu spre groapă, ci spre performanță) geambași de tot felul, care doar se prezintă prin poze, în treningul primit gratis!
În tot acest timp, un ANTRENOR, prahovean, ploieștean, Adrian Ursea, nu a mai pierdut un meci, ca principal, în Ligue I – Franța, unul dintre cele mai puternice campionate din lume, de cinci etape! Și nu a jucat ”decât” cu Marseille, Nantes, Rennes – ”printre altele”!
În ”filosofia” noastră, nu a fost loc de astfel de specialiști, deși, sigur, o strategie la nivel federal pentru loturile de tineret/ juniori, făcută de un astfel de specialist (a răspuns de academii de fotbal și în Elveția), sigur era, măcar, ”un pic mai bună” decât ce se întâmplă acum!
Din păcate, cineva din sistem se ferește de valoare! Pentru că nu poate fi transformată în ”mașină de vot” cu un trening, o excursie, o cazare… Iar unde suntem și unde vom ajunge cu fotbalul nostru, vedem peste câțiva ani! Așa cum îl vom vedem pe Adi Ursea tot la televizor! Pe … Digi și în France Footbal, nu în ”mocirla” noastră frumos ambalată în ”predictibilități și sustenabilități”.