*Vicepremierul Dan Barna -anunţat ca interimar , însă acesta ar fi refuzat!

Vlad Voiculescu a fost demis de la Ministerul Sănătății, informația fiind confirmată oficial de Guvern. Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății.

De asemenea, de la Ministerul Sănătății pleacă și secretarul de stat Andreea Moldovan. Interimatul la MS va fi preluat de Dan Barna, potrivit Hotnews, informaţia fiind prezentată şi  de alte agenţii de presă.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată într-o postare pe Facebook a Guvernului.

La puţin timp după acest anunţ,  a apărut însă  în spaţiul public informaţia că vicepremierul  Dan Barna   ar fi refuzat  interimatul de la Ministerul Sănătății,  după cum au declarat pentru HotNews.ro surse din USR-PLUS. „Decizia de demitere a ministrului Sănătății și cea de nominalizare a unui interimar a fost luată fara consultarea partenerilor din USR-PLUS”, au comentat sursele citate. Picătura care a umput paharul este ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldobvan privind noile criterii de carantinare. De altfel, aceasta a fost chemată si ea la întâlnirea de la Guvern.