George Marin

Cu 45 de minute întârziere față de ora programată, vineri seara târziu, Iulian Dumitrescu a urcat pe unul dintre cele două ringuri instalate la Kielce (Polonia) pentru lupta cu letonul Endjis Ivanovs. Boxerul pregătit de antrenorii Titi Tudor și Adrian Pîrlogea la clubul municipalității ploieștene a trecut fără emoții de primul tur preliminar al competiției.
Dumitrescu și-a folosit inteligent loviturile cu dreapta, temperând rapid intențiile ofensive ale adversarului. L-a adus pe leton în situație de knock-down cu 42 de secunde înainte de gongul de final al primului rund, ceea ce a atras cuvenita numărătoare din partea arbitrului de ring și un punct scăzut din partea arbitrilor-judecători. Așadar, la finele rundului, tabela afișa 10:8 în favoarea boxerului ploieștean. După nici un minut scurs din rundul secund, o combinație de lovituri cu dreapta la figură urmată de o stângă la stomac executată de Dumitrescu a dus la fireasca numărătoare. De data aceasta și ultima, pentru că arbitrul de ring a oprit definitiv meciul, pentru inferioritatea evidentă a adversarului.
Dumitrescu a boxat aseară, după închiderea ediției ziarului nostru, cu lituanianul Aleksandr Trofimcuk pentru accederea în sferturile de finală ale categoriei 75 de kilograme.
În gala de sâmbătă seara, cel de-al doilea reprezentant al Ploieștiului la aceste campionate mondiale, Marian Gheorghe Ghinoiu, s-a înclinat în fața uzbecului Ibrakhim Ishjonov. Pus, cum este mai neplăcut, în fața unui stângaci cu alonjă mai mare, Ghinoiu a ripostat cu lovituri la figură împotriva unui adversar care se desface destul de larg atunci când execută lovituri. Din păcate, prea puține au fost cele precise, cele care și-au atins ținta, uzbecul fiind preferat de toți cei cinci arbitri-judecători pentru ofensiva aproape continuă pe care a susținut-o. În rundul secund, Ghinoiu a dovedit un oarecare progres în încercările sale de a se apropia de adversar. A fost un rund egal, în opinia noastră, dar care a fost apreciat tot în favoarea uzbecului, în condițiile unui juriu cu un singur component ex-sovietic. Știindu-se în dezavantaj de două puncte (18:20), Ghinoiu a început ultimul rund mai hotărât și nu a încercat să refacă handicapul. În final, victoria a fost acordată lui Ishjonov în unanimitate, fiecare dintre arbitrii-judecători punctând 27:30 în defavoarea sportivului nostru, care a părăsit cursa pentru medalii din cadrul categoriei 49 de kilograme.