F. T.

Nu mai târziu de începutul acestei săptămâni, aminteam că, în Ploieşti şi pe DN 1, agenţii rutieri au depistat patru bărbaţi care efectuau taximetrie ilegală. Şi că au fost amendaţi şi le-a fost suspendat permisul de conducere pentru şase luni.
Acum, spre sfârşitul aceleiaşi săptămâni, scriem iar!
Scriem despre ceea ce precizează reprezentanţii IPJ Prahova, într-un comunicat. Şi anume, faptul că, tot în cursul acestei săptămâni, poliţiştii au constatat că ” în municipiul Ploiești și în zonele rurale limitrofe au fost două situații de încălcare a prevederilor Legii nr. 38/2003 (privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere – n.n.): prima pe ruta Ploiești-Bucov, iar cea de-a doua pe ruta Ploiești-Loloiasca-Mizil. Astfel, au fost identificați și sancționați contravențional doi conducători auto, care la momentul opririi transportau câte trei, respectiv patru persoane, urmând ca la destinație să primească diverse sume de bani, în schimbul serviciului prestat. Pe lângă sancțiunea amenzii, polițiștii au aplicat măsura complementară a suspendării dreptului utilizării autoturismelor în cauză, pentru șase luni, prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numere”.
Ne întrebam dacă poliția este „cu ochii pe ei” – cum se exprima un fost ministru al Internelor -, sau mai cad și în plasă?!
Ambele variante sunt valabile.
Agenții rutieri din cadrul IPJ Prahova știu de ce!
Știu și taximetriștii „pirat”. Dar tot nu se lasă…