Asociația Județeană de Fotbal Prahova a convocat, la Stadionul ”Ilie Oană”, reprezentanții structurilor sportive afiliate din Liga A Prahova.
După apariția unui nou protocol medical, s-au luat în discuție noile reglementări privind organizarea competițiilor de amatori și s-a comunicat regulamentul jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a.
Astfel, “Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minimum 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minimum 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv”. Având în vedere faptul că FRF a solicitat că, până la data de 8 mai, AJF-urile trebuie să comunice echipele calificate pentru jocurile de baraj, s-a stabilit ca până astăzi, la ora 14:00, echipele din județul nostru interesat să comunice cererea de înscriere, iar în funcție de acest demers AJF Prahova va stabili eventualul program competițional.
La nivel declarativ, există patru cluburi interesate pentru reluarea imediată a întrecerii, dintre cei prezenți la ședință, Tricolorul Breaza, CS Bănești, Petrolul Băioi și Petrolul 95 ”înclinând” către un ”Da”, în timp ce CS Păulești ”se mai gândește”, existând varianta ca, pentru completarea unui număr de echipe ”minim” pentru a organiza acest sezon, să fie invitată, fără drept de promovare, o echipă de eșalon inferior.
În altă ordine de idei, s-a stabilit ca sezonul competițional 2021-2022 să înceapă în perioada 01-15 august 2021, majoritatea celorlalte cluburi prezente (Petrolistul Boldești, Voința Vărbilău, CS Cornu, AFC Strejnic, Coada Izvorului, AFC Brebu) confirmând prezența în viitorul campionat.