N. D.

Aflat mulți ani doar pe lista de promisiuni, proiectul ce vizează construirea unui Spital Municipal la Ploiești capătă, în ani de pandemie, caracter de urgență. Astfel, la doar câteva zile de la aprobarea, în unanimitate, în legislativul local ploieștean a zonei în care se dorește a fi realizată investiția, din punct de vedere scriptic, punerea în practică a acestei dorințe a mai făcut un pas, unul foarte important. Potrivit Primăriei Ploiești, marți după amiază, primarul Andrei Volosevici, împreună cu echipa de lucru din cadrul administrației locale, a depus la Compania Națională de Investiții solicitarea de includere în programul de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul “Unități Sanitare”, în vederea finanțării, a obiectivului de investiții “Spital Municipal de Urgență Ploiești”. Solicitarea a fost depusă în contextul în care municipalitatea ploieșteană dorește să construiască, în zona de sud a orașului, pe strada Ghighiului, lângă Hipodrom, un nou spital – Spitalul Municipal de Urgență Ploiești – unitate sanitară complexă, care va include funcțiile medicale din Spitalul Municipal Ploiești și Spitalul de Pediatrie Ploiești, într-o structură de tip monobloc, cu un număr de 450 de paturi. Mai exact, proiectul administrației publice locale cuprinde realizarea la nivelul viitoarei unități sanitare a unei Unități de Primiri Urgențe, servicii medicale pe diferite specialități pentru copii și adulți, laborator de analize medicale pentru explorări funcționale, radiologie și imagistică, anatomie patologică, A.T.I., Unitate de transfuzie sanguină, un centru de dializă, bloc operator, farmacie etc.
Așa cum v-am mai informat, în ședința Consiliului Local Ploiești de vinerea trecută s-a votat și proiectul de hotărâre privind stabilirea amplasamentului necesar construirii Spitalului Municipal de Urgență pe un teren situat pe strada Ghighiului, în suprafață de 71.000 mp. Discutarea și supunerea la vot a acestui proiect au fost cu caracter de urgență, justificat prin faptul că s-a dorit depunerea documentației specifice la Compania Națională de Investiții, care să suporte realizarea investiției.
De altfel, în legătură cu transmiterea acestei solicitări, primarul Andrei Volosevici a ținut să precizeze: ”Cererea de finanțare depusă de noi reprezintă un pas înainte pentru punerea în practică a proiectului Spital Municipal de Urgență Ploiești. Vreau ca ploieștenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, în condiții optime și în siguranță. Ploieștiul are nevoie de un Spital Municipal de Urgență modern, cu servicii medicale diversificate, o unitate sanitară amplă, care va asigura o îmbunătățire a stării de sănătate a comunității noastre, va permite servicii medicale eficiente și îmbunătățirea relației medic-pacient. Sănătatea cetățenilor rămâne un obiectiv important pentru mine și vă asigur că voi urmări, îndeaproape și cu cel mai mare interes, dezvoltarea acestui proiect mult așteptat pe care ploieștenii îl merită pe deplin”.