După 17 etape în CASA Liga 1, Constantin Budescu, jucătorul Astrei, conduce în topul pasatorilor din Liga I, acesta ajungând la 8 astfel de reușite! Ultima, în remiza dintre Astra și CSU Craiova, scor 1-1, când Budescu ”i-a pus mingea pe tavă” portughezului Hugo Sousa!
Budescu ocupă o poziție fruntașă și în ierarhia marcatorilor, unde a ajuns la ”cota” 6, în acest sezon, din punct de vedere al eficienței (goluri plus pase de gol), acesta fiind printre liderii primului eșalon!

Șanse spre galben-albastru, dacă Petrolul promovează

Jucătorul născut în anul 1989, ”ridicat” de Valeriu Răchită la o vârstă fragedă în eșalonul doi al fotbalului românesc, a părăsit Petrolul în anul 2009, cariera sa fiind una interesantă, cu episoade peste hotare în China și Arabia Saudită, goluri pentru Națională, dar și mai multe episoade controversate, ultimul fiind litigiul cu clubul saudit Al Shabab, pierdut de jucător, care ar putea să rămână ”dator” o sumă importantă – peste 700.000 de dolari către arabi, după ce a denunțat contractul cu aceștia!
Budescu dă speranțe și suporterilor petroliști că va mai juca, la final de carieră, în galben-albastru, acesta condiționând revenirea pe ”Ilie Oană” de promovarea echipei în primul eșalon. Unde, deocamdată, ”Budi” garantează spectacolul…
Iată cum se prezintă ierarhiile celor mai buni marcatori și pasatori ai Ligii 1:

TOPUL MARCATORILOR

Dennis Man – 13 goluri.
Florin Tănase – 12 goluri.
Hamidou Keyta – 9 goluri.
Nicolao Dumitru Cardoso, Alexandru Cicâldău, Andrei Cristea,
Kevin Luckassen – 7 goluri.
Constantin Budescu, Elvir Koljic, Cephas Malele – 6 goluri.
Ciprian Deac, Gabriel Debeljuh, Ronaldo Deaconu, Borja Valle – 5 goluri.

TOPUL PASATORILOR

Constantin Budescu, Olimpiu Moruţan – 8 pase decisive.
Dennis Man, Deian Sorescu – 5 pase decisive.
Alexandru Măţan – 4 pase decisive.