V. Stoica

În ciuda raportărilor oficiale, în care se remarcă o scădere considerabilă a numărului de cazuri nou depistate de coronavirus, în județul Prahova sunt zeci de localități în care rata incidenței cumulative pe 14 zile a Covid-19 se menține peste trei la mie.
De altfel, sunt în continuare și patru localități, printre care se află și Ploieștiul, în care sunt mai mult de șase cazuri la mia de locuitori, astfel: Păulești – 8,02, Scorțeni – 6,53, Cocorăștii Mislii – 6,06 și Ploiești – 6,00. Alte cinci localități au rata de infectare mai mare de cinci cazuri la mie, respective Sinaia (cu 5,51), Cocorăștii Colț (5,48), Breaza (5,44), Provița de Jos (5,39) și Puchenii Mari (5,19). Sub un caz la mia de locuitori sunt doar 14 localități prahovene – Fulga, Aluniș, Gornet Cricov, Șotrile, Cerașu, Călugăreni, Ariceștii Zeletin, Filipeștii de Târg, Cărbunești, Starchiojd, Șoimari, Cosminele, Jugureni și Tătaru (ultimele trei neavând înregistrat, conform situației de ieri, niciun caz activ de coronavirus).
Întrunit ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis fie prelungirea, fie introducerea unor măsuri restrictive pentru populație în localitățile cu rata de incidență de peste 1,5 la mie, respectiv de peste 3 la mie.