V. Stoica

După orașul Bușteni, care a depășit rata de infectare de 3 la mie încă din prima jumătate a lunii noiembrie, Azuga și Sinaia – pe Valea Prahovei – și comuna Valea Doftanei au intrat de ieri, 18 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, în scenariul roșu, impus de creșterea numărului de persoane diagnosticate cu noul coronavirus în localitățile menționate.
Potrivit ultimelor informații furnizate de autoritățile județene, rata incidenței cumulative în perioada 3-16 noiembrie, în localitățile respective, a fost următoarea: Bușteni – 6,39 la mie, Sinaia – 5,87 la mie, Azuga – 3,82 la mie și Valea Doftanei – 3,42 la mie.
În toate orașele de pe Valea Prahovei, cât și în comuna Valea Doftanei – una dintre localitățile rurale foarte căutate de turiști – sunt astfel interzise activitățile cu publicul din restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, dar sunt permise prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Pe de altă parte, însă, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
Și casele de pariuri/ unde se desfășoară jocuri de noroc sunt închise, începând de astăzi, în toate localitățile menționate anterior.
De asemenea, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise, la fel și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie, la fel ca în toate localitățile din țară.