Ieri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că regulile stabilite pentru campania electorală au rămas valabile.
„Regulile pentru campanie au rămas valabile aşa cum au fost stabilite. Deci, nu s-a schimbat nimic pe regulile respective”, a precizat Arafat, întrebat, într-o conferinţă de presă la Guvern, dacă mai sunt permise acţiunile electorale cu 20 de persoane în interior şi 50 de persoane în exterior, citat de Agerpres. Potrivit unui clip de informare al Autorităţii Electorale Permanente, măsurile care trebuie respectate în campania electorală sunt: purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, menţinerea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la evenimentele electorale.
De asemenea, numărul participanţilor la evenimentele electorale desfăşurate în spaţiu închis trebuie limitat la maximum 20, iar durata să fie de maximum 2 ore, iar în cazul evenimentelor în aer liber, numărul participanţilor să fie de maximum 50.
Pentru acţiunile desfăşurate în stradă se limitează numărul persoanelor la maximum 6 şi la maximum două în cazul acţiunilor „din uşă în uşă”.
„Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, iar nerespectarea prevederilor se sancţionează conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în videoclip.