George Marin

Mai durează până ca Lidia Maria Botică să se întoarcă acasă de la Campionatele Europene pentru juniori cu medalia la gât. Desigur, o așteptăm pentru a o sărbători. Chiar dacă întrecerile de la Sofia abia au început, Lidia are deja asigurată medalia de bronz! Din cele cinci competitoare înscrise la categoria +80 de kilograme, doar două au fost desemnate prin tragere la sorți pentru disputa preliminară. Lidia a avut noroc și a evitat confruntarea preliminară și va boxa direct în semifinală împotriva ucrainencei Polina Șernenko. Lupta este prevăzută pentru 1 Decembrie. Așa cum o cunoaștem pe Lidia, știm că se va lupta aprig pentru accederea în finala categoriei +80 de kilograme și șansa de a ”schimba” bronzul pe argint sau aur.
În situația Lidiei, adică să fie calificate direct în semifinale și, implicit, medaliate ale competiției, în urma tragerii la sorți, mai sunt alte două sportive din România: Andra Sebe (categoria 60 de kilograme) și Alina Crețu (categoria 66 de kilograme).
Dintre băieți, unde am prezentat o echipă completă, de 13 sportivi, după prima zi de lupte doi dintre ei au promovat în sferturile de finală ale categoriilor lor (Daniel Gîrleanu, la 54 kg. Și Alin Bernardt, la 70 kg.), iar doi au pierdut disputele (Luis Camen, la 57 kg. și Alexandru Buleu, la 63 kg.).