Naţionala României de baschet masculin se află la Valencia, în Spania, unde are programate meciurile cu Polonia şi Spania din preliminariile FIBA EuroBasket 2022. Printre „Vulturii” convocaţi de selecţionerul Tudor Costescu se regăseşte şi ploieşteanul Bogdan Popa (nr. 12), component al clubului din primul eşalon valoric – BCM U Piteşti.
Echipa tricoloră, însă, are probleme din cauza virsului SARS-Cov-2, patru jucători fiind testaţi pozitiv la noul coronavirus înainte de plecarea în Spania.
În plus, în urma retestării realizată de autorităţile spaniole, încă un jucător a fost testat pozitiv, conform comunicatului Federaţiei Române de Baschet, care a fost mutat în carantină, într-o clădire special amenajată, în vreme ce restul lotului se află în izolare, camerele de hotel. Totuşi, echipa României are permisiunea de a efectua antrenamentele oficiale şi de a juca partidele programate la Valencia.
România a pierdut primele două meciuri disputate în calificări, cu Spania şi Israel, partide la care a luat parte şi ploieşteanul Bogdan Popa. „Vulturii” vor juca pe 28 noiembrie, de la ora 17:30, contra Poloniei, în timp ce pe 30 noiembrie, de la ora 20:30, Naţionala tricoloră va întâlni Spania.
Lotul deplasat la meciurile din Spania este următorul: Lucas Tohătan (CSU Sibiu), Mirel Dragoste (SCM Timişoara), Tudor Gîrbea (CSO Voluntari), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Ştefan Grasu (U-BT Cluj), Mihai Măciucă (BCM U Piteşti), Bogdan Popa (BCM U Piteşti), Ionuţ Berceanu (Dinamo Ştiinţa), Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea), Rareş Uţă (BCM U Piteşti), Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Kris Richard (Zielona Gora), Emanuel Căţe (UCAM Murcia).
Reamintim că, din cauza pandemiei COVID-19, FIBA a schimbat sistemul de desfăşurare pentru FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, evenimente care se derulează sub formă de turnee organizate în bule epidemiologice în loc de etape.
De asemenea, tricolorii mai aveau programate alte trei teste RT-PCR (ieri, pe 27 noiembrie şi pe 30 noiembrie), în funcţie de care se va stabili dacă se impun alte măsuri cu privire la lotul echipei.