F.T.

Am mai amintit, reamintim: în primele nouă luni ale anului curent, numărul persoanelor care au murit în urma accidentelor rutiere care au avut loc pe drumurile din Prahova a crescut cu 15%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Nu avem încă statistica oficială la zi. Nu avem nici numărul accidentelor rutiere uşoare sau grave, nici al persoanelor rănite şi nici al persoanelor decedate. Şi parcă nici nu am dori să le ştim!
Cert este că, în dimineaţa zilei de ieri, pe autostrada A3 , un tânăr în vârstă de 33 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a intrat pe contrasens la kilometrul 62, în zona localităţii Râfov, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, lovindu-se de un ansamblu de vehicule ( o autoutilitară cu remorcă).
Impactul a fost fatal, tânărul murind…
Detaliile de genul „circulaţia a fost restricţionată”, „urmează să fie stabilite circumstanţele în care a avut loc accidentul” sau „a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă” parcă nici nu mai contează, când vine vorba despre moartea unui om.
Moarte care – iar reamintim – nu a ocolit-o nici în seara zilei de marţi, pe o femeie în vârstă de 69 de ani, care „se angajase în traversarea părţii carosabile ( pe DN1 A, în apropiere de Vălenii de Munte – n.n.) prin loc nepermis”.
Aşa că nu-ţi vine decât să scrii „Aceste blestemate şosele prahovene, cu prea multe cruci lângă ele…”.