F.T.

Are dreptate sublocotenent Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU „Şerban Cantacuzino” Prahova, când afirmă că „a fi pompier este mai mult decât o meserie. Este, de fapt, vocația de a fi mereu în folosul celor care au nevoie de sprijin necondiţionat. Treci prin situații extrem de dificile, uneori la limită şi, nu de puţine ori, pui binele celorlalți mai presus de binele şi siguranţa ta”.
Iar drept argument al celor spuse mai sus relatează o întâmplare care a avut loc în dimineaţa zilei de joi, 8 octombrie, atunci când, „plutonierul major Ionuţ Voicu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina, se îndrepta către subunitate, urmând să intre în tura de serviciu.
Acesta se afla în autoturism şi a oprit la un semafor, moment în care a zărit un fum dens ieșind dintr-o locuință aflată în apropierea subunităţii la care lucrează. Totodată, a văzut două persoane foarte speriate, pe care le-a întrebat ce s-a întâmplat. Astfel a aflat că este pe cale să se producă o tragedie. Imediat a sunat la centrala subunităţii unde lucrează, pentru a anunţa incendiul. Tot el, plutonierul major Ionuţ Voicu, s-a urcat în prima autospecială care a ajuns la locul intervenției.
Datorită alertării la timp a incendiului şi a intervenției operative, locuinţa a fost protejată aproape în totalitate, iar pagubele au fost diminuate considerabil”.
CV – ul profesional al pompierului Ionuţ Voicu se rezumă la faptul că a terminat Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldeşti-Scăeni şi este pompier din anul 2010.
La câte misiuni de salvare a vieţilor omeneşti sau a bunurilor materile a participat, nu avem cunoştinţă. Cert este că au fost multe. Foarte multe.
Şi mai avem siguranţa unui lucru: în faţa unor astfel de oameni, te înclini cu recunoştinţă.
Alte cuvinte sunt de prisos.