Echipa naţională de baschet feminin va disputa meciurile din a doua fereastră de calificare la Women’s EuroBasket 2021 pe teren neutru, în „bula” găzduită de Capitala Letoniei, Riga, în luna noiembrie.
Pentru această acţiune, stafful tehnic al primei reprezentative tricolore, coordonat de Ayhan Avci, a convocat în pregătire, pe 4 noiembrie, la Bucureşti, 14 sportive.
Printre acestea se regăseşte şi jucătoarea ploieşteană Ioana Ghizilă, formată la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, de profesoara Loredana Munteanu, componentă, în prezent, a echipei campioane Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.
Cele 14 jucătoare convocate sunt următoarele: Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Carla Popescu, Alina Podar, Tunde Kilin, Kincso Kelemen, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Paula Lenart, Anca Sipos, Ashley Walker, Elisabeth Pavel, Nicolett Orban, Dora Ardelean.
Dintre cele 14 sportive care se vor pregăti la Bucureşti, în perioada 4-8 noiembrie, 12 vor face parte din delegaţia finală, care se va deplasa în data de 9 noiembrie, la Riga, dacă nu vor apărea modificări ca urmare a evoluţiei pandemiei.
În capitala Letoniei, România are programate meciuri împotriva Italiei (13 noiembrie) şi a Danemarcei (15 noiembrie).
Până la cantonamentul cu reprezentativa României, jucătoarea ploieşteană urmează să fie prezentă, alături de echipa Sepsi SIC, în preliminariile Euroligii, în care formaţia din ţara noastră se va duela cu Spar Girona, din Spania, miercuri, 28 octombrie, partidă programată la Izmit, în Turcia. În cealaltă dispută care contează pentru calificarea în Euroligă, gazda acestor partide, Izmit Belediyespor, o va întâlni pe Aluinvent DVTK Miskolc, din Ungaria. Sezonul regulat al competiției continentale este programat să debuteze pe 1 Decembrie.