F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, sub coordonarea Instituției Prefectului, oamenii legii, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniu – Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară, Protecția Consumatorului și Inspectoratului Teritorial de Muncă – au intensificat, luni, activitățile de politia anti-covid _1verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
„Au fost legitimate aproximativ 2.130 de persoane și verificate peste 130 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă (…). În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, dintre care 111 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar două au vizat fapte de natură economică (…) De asemenea, au fost verificate peste 351 de mijloace transport în comun”, se precizează într-un comunicat de presă a poliţiei prahovene.
Şi, la fel ca ieri, la fel ca alaltăieri, la fel de când a început să crească numărul infectărilor, IPJ Prahova recomandă păstrarea distanțării fizice, purtarea măştii de protecție, respectarea normelor privind organizare unor evenimente etc.