Petrolul a bifat calificarea în ”șaisprezecimile” Cupei României, după o victorie obținută cu greu, în prelungiri, în fața celor de la Metaloglobus, dar Viorel Moldovan a dat impresia că se gândește, în primul rând, la duelul – derby, de duminică, atunci când pe arena ”Ilie Oană” vom avea un prim… moment al adevărului, confruntarea cu liderul la zi al eșalonului secund, Universitatea Craiova. Astfel, față de meciul de la Recea, de duminică, din campionat, când Petrolul a câștigat cu greu, tot cu scorul ”specialitatea casei”, de 2-1, tot după ce a fost condusă, în primul ”11” al meciului cu Metaloglobus s-a aflat doar portarul bulgar Georgi Kitanov, restul titularilor fiind păstrați pe bancă și, unii dintre ei, introduși mai târziu în luptă sau ținuți în afara lotului.
Antrenorul Petrolului, Viorel Moldovan, a văzut, în declarațiile de după meci, ambele părți ale paharului, la întrebarea dacă este mulțumit de joc răspunzând cu… ”Așa și așa”!
”Până la urmă, savurăm această calificare. Am avut și am așteptări mai mari de la unii jucătorii. Unora le-am dat posibilitatea astăzi să se exprime, pentru că sunt la un club de tradiție, la un club enorm, precum Petrolul Ploiești, și trebuie să facă față cererilor mele, să se implice mult mai mult. Până la urmă, trebuia să gestionez acest joc foarte bine, pentru că duminică ne așteaptă un meci crâncen. Intervin modificări, bineînțeles. De calificare sunt mulțumit, însă, în schimb, de joc, pe momente. Ar trebui interzis, din punctul meu de vedere, să se mai desfășoare jocuri pe teren sintetic. După terenul execrabil de la Recea am venit aici, pe sintetic, deci am trecut de la o extremă la alta. Am schimbat, practic, toată echipa. Era normal să fac acest lucru, în perspectiva jocului cu Craiova, de duminică, un joc foarte important pentru noi în campionat. Chiar vorbeam și înainte de joc cu băieții de la Metaloglobus și suferă foarte mult din acest punct de vedere. Au tot felul de probleme, la spate, ligamente, genunchi, aductori, sunt solicitate foarte mult anumite lucruri din cauza antrenamentelor. Cred că ar trebui interzis, din punctul meu de vedere, să se mai desfășoare jocuri pe teren sintetic” – a fost concluzia antrenorului Viorel Moldovan, care… visează frumos cu privire la parcursul din Cupa României.
8-fcp-metal”Ca să putem să ajungem în finală ar fi extraordinar. Depinde numai și numai de noi. E o competiție pe care am câștigat-o de două ori pe finalul carierei mele și îmi aduc aminte cu plăcere. Trebuie să ajungem cât mai departe în această competiție și, de ce nu, să jucăm finala. Practic, este drumul cel mai scurt pentru a încununa un an de muncă. Să poți disputa o finală de Cupa României, normal să o și câștigi, ar fi senzațional. Le-am dat exemple și sunt astfel de exemple când echipe din ligile inferioare, în străinătate, au ajuns în fazele superioare ale acestei competiții, chiar în finală și chiar le-au câștigat. Deci, cupa este deschisă oricărui adversar, dar mai avem mult de muncă”, a mai spus Moldovan la microfonul DigiSport. Ultima echipă din eșalonul doi care a bifat o finală de Cupă este Hermannstadt, sibienii disputând ultimul act al întrecerii, în 2018, când au reușit și promovarea în Liga I, în paralel cu finala pierdută în fața celor de la CSU Craiova.

Cap de serie în ”șaisprezecimi”

Alături de Petrolul, în faza 16-imilor de finală a Cupei României s-au calificat și U Craiova 1948 SA, Ripensia Timișoara, Progresul Spartac, Turris Oltul Turnu Măgurele, Universitatea Cluj, Concordia Chiajna, CSC Sânmartin, SCM Gloria Buzău, Dunărea Călărași, CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Hușana Huși, ASU Politehnica Timișoara, FK Csikszereda, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Farul Constanța, împreună cu cele 16 formații din Liga I, care vor intra acum în competiție.
Petrolul, care anul trecut a ajuns în ”sferturi”, va fi printre capii de serie, astfel că are șanse mari să ”prindă” o formație de eșalon secund sau – dacă are noroc- chiar o echipă de Liga a III-a (sunt 4 formații din acest eșalon rămase în întrecere)! Anul trecut, până la faza sferturilor, când au dat de Sepsi Sf. Gheorghe, care a și eliminat echipa ploieșteană, galben-albaștrii au jucat doar împotriva unor echipe mai slab cotate.

Emoţii cu Vajushi și Salifu

Petrolul întâlnește, duminică, în următoarea etapă, chiar liderul, U Craiova 1948 SA, antrenorul Viorel Moldovan făcând o scurtă descriere, elogioasă, formației oltene.
”O echipă foarte bună. O echipă interesantă, a început foarte bine acest sezon, marchează foarte multe goluri, are un atac foarte bun. E o echipă pragmatică, una care atunci când are oportunitatea nu greșește. Are o medie foarte ridicată de goluri marcate în ultimele jocuri. Și în Cupa României a marcat destul de mult. Are jucători de calitate. E o echipă solidă”, a mai declarat tehnicianul petrolist.
Pentru meciul contra oltenilor, Petrolul are de rezolvat, până la ora jocului, două probleme importante în linia mediană, unde se speră în recuperarea albanezului Vajushi (care a ieșit accidentat cu 3 săptămâni în urmă, în deplasarea de la Târgu Jiu), respectiv a lui Salifu – și el cu probleme musculare după ultimul joc din campionat.