Dueluri cu echipe de top pentru CS Activ Prahova Ploiești

În perioada 29 octombrie – 03 noiembrie, la Sfântu Gheorghe, este programat cel de-al doilea turneu din Liga Florilor MOL. După debutul de la Ploiești, când s-a derulat prima rundă a campionatului, de această dată sunt programate meciurile din patru etape.
După startul contra unei formații care evoluează în cupele europene, pentru echipa Activ Prahova Ploiești, aflată la primul sezon în prima ligă, urmează alte confruntări cu grupări de top din campionat. Chiar în prima etapă de la turneul din Sfântu Gheorghe, elevele antrenorilor Florin Ciupitu și Nicolae Nimu se vor duela cu una dintre pretendentele la titlul național, dar și la medalii în Liga Campionilor – CSM București. Apoi, pe ploieștence le așteaptă confruntarea cu o altă formație aflată între primele locuri ale clasamentului în precedentele ediții ale campionatului, CS Măgura Cisnădie.
În penultimul meci de la turneu se poate spune că Activ va avea o adversară mai accesibilă față de primele, anume CSU Cluj Napoca, dar o grupare cu tradiție în prima ligă a țării și, categoric, cu un lot mai solid decât al ploieștencelor. Iar turneul de la Sfântu Gheorghe se va încheia pentru echipa ploieșteană cu un alt duel cu o formație aspirantă la medalii, urmând să se confrunte cu SCM Craiova. Cel puțin, înainte de acest meci, prahovencele vor avea o zi de repaus, după trei partide disputate în zile consecutive.
Echipa ploieșteană a debutat în Liga Florilor cu o înfrângere în disputa cu HC Dunărea Brăila, scor 15-28 (6-15), într-un meci în care a evoluat în doar opt jucătoare, ca urmare a infectărilor cu noul coronavirus a nouă sportive din lot.
În privința adversarelor de la turneul de la Sfântu Gheorghe, în prima etapă, CSM București a câștigat clar partida cu SCM Gloria Buzău, scor 32-20 (19-6), Măgura Cisnădie a dispus de nou-promovata Dacia Mioveni, scor 26-21 (9-10), iar SCM Craiova a pierdut, cu greu, derbyul oltean cu SCM Râmnicu Vâlcea, scor 24-28 (13-14). CSU Cluj Napoca nu a jucat, deoarece ar fi trebuit să întâlnească pe Crișul Chișineu Criș, nou-promovată, care, însă, nu s-a putut deplasa la Ploiești, din cauza infectărilor cu noul coronavirus din lot.
Programul meciurilor echipei ploieștene va fi următorul:
Joi, 29.10.2020:
CSM BUCUREȘTI – ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI
– ora 16.30;
Vineri, 30.10.2020:
ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – MĂGURA CISNĂDIE
– ora 11.00;
Duminică, 01.11.2020:
CSU CLUJ NAPOCA – CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI
– ora 13.45;
Marți, 03.11.2020:
CS ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – SCM CRAIOVA
– ora 11.00.
Meciurile vor putea fi urmărite pe platforma FRH, la adresa tv.frh.ro, în sistem pay-per-view.