O societate din Prahova ar fi creat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de lei !

 

F. T.

În cursul săptămânii trecute, poliţişti ai Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Prahova au efectuat mai multe percheziții domiciliare la domiciliile unor persoane fizice şi juridice din Prahova și alte judeţe (Dolj, Ilfov, Vâlcea, Iaşi, Hunedoara, Bihor, Olt), precum şi din Capitală, punând în aplicare 23 de ordonanțe de predare a documentelor fiscale.
Potrivit unui comunicat al poliţiei prahovene, „din cercetări a rezultat că o societate comercială din Prahova ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale, de la 15 agenți economici, unii dintre ei cu comportament fiscal inadecvat, prejudiciul creat fiind evaluat la acest moment la aproximativ 1.980.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA de plată. La activități au participat polițiști de investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei (toate sectoarele) și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea, Bihor, Iași, Hunedoara, precum și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri ce reprezintă mijloace de probă a activității infracționale. De asemenea, în baza mandatelor de aducere, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Față de două dintre acestea s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore pentru ca, mai apoi, acestea să fie prezentate procurorilor prahoveni, care au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile”.