F.T.

Sublocotenent Raluca Vasiloie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova  pune  titlul  „Salvator dincolo de cuvinte!”, făcând referire la  angajaţii instituţiei care intervin pentru a salva vieţi omeneşti fie că se află în  concediu, fie în timpul liber.

Şi totuşi, nu se poate fără cuvinte…

Patru persoane rănite –  dintre care trei încarcerate după un accident rutier produs, joi după-amiază,  în jurul orei 17.26, pe DN1 în localitatea Blejoi – ( incidentul rutier în care au fost implicate o salvare privată şi o utilitară –  n.n.) au avut parte de un ajutor neașteptat din partea unui pompier care,deşi se afla în timpul liber, a intervenit prompt în sprijinul victimelor.

„Plutonierul major Grigore Vladimir ( în foto)  are 39 de ani. Joi după-amiază,  s-a aflat din întâmplare la locul accidentului, unde a avut loc o coliziune între o autoutilitară și un autoturism care transporta  pacienți dializați și a intervenit imediat pentru salvarea victimelor.

De altfel, Vladimir a fost cel care a și anunțat evenimentul la numărul 112. Accidentul s-a produs chiar în fața lui, iar anii de experiență și-au spus cuvântul. A evaluat fiecare ocupant al autoturismului și a scos de îndată o victimă din autoturism. Celelalte două din spate erau inconștiente şi nu respirau foarte bine, motiv pentru care a început să le elibereze  căile  respiratorii. Ulterior, cu ajutorul echipajelor de pompieri și al celor de la SAJ  (Ambulanţă -n.n.),  a mai scos încă o victimă. Misiunea lui avea să se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele de descarcerare””,  este descrisă,  în aceste cuvinte, intervenţia pompierului  aflat, repetăm, în timpul liber.

Alte cuvinte le spune chiar el: „Am participat la foarte multe accidente rutiere, însă fiecare lasă urme grele în sufletul meu. Uneori aș vrea să pot face mai mult pentru ei… Dar,  din păcate,  nu se poate. Trei dintre victime erau încarcerate ….Groaznic, groaznic totul, fără prea multe cuvinte…. Nu vezi așa ceva în fiecare zi. Vreau doar să se întoarcă la familii sănătoși”.

 

foto:  ISU  Prahova