F.T.

Au fost, sunt şi, cu siguranţă, vor mai fi oameni care nu înţeleg să respecte muntele. Sunt, parcă din zi în zi, tot mai mulţi cei care lasă munţi de gunoaie peste munţi!
Iar alţii, cel puţin în cursul acestei veri – şi ei tot mai mulţi – confundă pajiştile alpine sau fondul forestier cu parcările din mall-uri.
Exemplu în acest sens stă un comunicat al IJJ Prahova, în care se precizează faptul că ” zilele trecute, jandarmii montani de pe Valea Prahovei au acționat şi pentru prevenirea și combaterea activităților practicate de deținătorii de motociclete, ATV-uri sau mașini de teren, persoane ce pătrundeau atât în fondul forestier , dar şi pe pajiştile alpine fără acordul persoanelor autorizate. În aceste condiții, jandarmii montani au sancţionat 17 conducători auto, atât conform OUG 34 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente cât şi conform Legii 171, legea contravențiilor silvice”.Au fost sancţionaţi 17 conducători auto care au confundat parcările de la mall-uri cu muntele.
Punem pariu că vom mai auzi – cât timp vremea o permite – de alte „motorizări ale muntelui”?
Şi, implicit, de alte sancţiuni?