Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

În perioadele de campanie electorală, în special, toți politicienii iubesc cetățenii, alegători sau nu! Am trecut deja împreună prin această campanie electorală pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie. O campanie atipică, despre care cu siguranță ne vom aminti cu toții, cum probabil o vom face și cu viitoarea campanie, din iarnă, pentru alegerile parlamentare.
A fost o perioadă presărată cu puține promisiuni, mult prea puține idei pentru comunitățile locale, dar cu mai multe atacuri, unele dintre ele suburbane, care demonstrează, din păcate, că unii dintre candidații care se pretind de un nivel intelectual peste medie nu dau doi bani nici pe alegători și nici pe propriile lor persoane.
În ultima vreme, chiar în această ultimă săptămână de campanie, am asistat la derapaje de limbaj care nu sunt admise în spațiul public, dar care provin din partea unora care se cred chiar formatori de opinie. Și, din păcate, jignirile sunt mult prea repede preluate în rândul anumitor categorii de persoane, încât nu trebuie să ne mai mire că decăderea morală în special a devenit un subiect de interes și pentru tineri.
Mulți au pus pe seama campaniei electorale propunerile făcute de Partidul Social Democrat în această perioadă. Nici nu poate fi vorba despre așa ceva, ci PSD demonstrează, spre deosebire de alții, că este consecvent în acțiunile politice și urmărește să reprezinte așa cum a promis linia social-democrației din România!
Ceea ce s-a întâmplat în această săptămână în Parlamentul României, prin rectificarea bugetului, este confirmarea faptului că PSD își asumă în continuare promisiunile pe care le-a făcut pensionarilor și cadrelor didactice. Pensionarii merită să primească majorarea de 40%, iar cadrele didactice trebuie să beneficieze de sporurile salariale așa cum au fost ele stabilite anterior!
Greșit se arată cu degetul înspre PSD, iar cei care o fac sunt reprezentanții unei categorii de oameni politici pentru care adevărul este relativ. Pentru care minciuna și ipocrizia sunt literă de lege… în campaniile electorale!
Un exemplu este o întâlnire avută, zilele trecute, de reprezentanți ai MApN cu reprezentanții forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere. În prag de alegeri, preluând un proiect de lege privind pensiile militare de stat (inițiat de colegul nostru social-democrat, senatorul Gabriel Leș), reprezentanții guvernului liberal promit ceea ce pe jumătate este deja votat în Parlamentul României – recalcularea pensiilor personalului militar în rezervă și în retragere!
Cum să interpretăm astfel de întâlniri, în pragul alegerilor locale? De ce nu s-a decis susținerea acestui proiect de lege, chiar și cu modificări, înainte de campania electorală? Iar acesta este doar un exemplu!
Și în teritoriu, nu numai la București, campania electorală aflată acum la final a fost una presărată cu atacuri la persoană și cu minciuni grosolane. În Prahova, de pildă, unii și-au amintit de județ doar acum, în pragul alegerilor locale. Și nu le este deloc jenă să le ceară votul prahovenilor! Pozează în imaculați, în atoateștiutori, în binefăcătorii și iubitorii de oameni locuitori ai acestor meleaguri! Veniți de prin zone unde au găsit din plin oase de ros, unii se prezintă acum în fața electoratului prahovean fără vreo apăsare, fără vreo rușine!
Acum, la final de campanie, vă îndemn să vă prezentați la vot, duminică, 27 septembrie! Să fim uniți în fața impostorilor și să alegem oamenii care iubesc cu adevărat Prahova, care au demonstrat și în ultimii patru ani că dragostea pentru meleagurile natale nu se arată doar o dată într-un deceniu, ci zi de zi, trăind printre prahoveni și muncind pentru ei!