V. Stoica

100 de ansambluri modulare destinate colectării selective a deșeurilor, achiziționate de Consiliul Județean Prahova, vor fi amplasate în tot atâtea locații din municipiul Ploiești.
Acțiunea a demarat ieri și va continua în toate cartierele orașului, astfel încât tot mai mulți ploieșteni să poată arunca deșeurile reciclabile, provenite din gospodărie, împărțite pe fracții: hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.
Modulele sunt securizate împotriva vandalizării și vin în completarea containerelor existente pe platformele gospodărești din oraș. Acestea au câte trei compartimente, pentru hârtie, plastic/metal și sticlă și, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, asemenea ansambluri de module vor mai fi cumpărate și în perioada următoare, pentru ca ploieștenii să depoziteze selectiv deșeurile în spații special amenajate.
Cele 100 de module destinate colectării selective a deșeurilor au fost achiziționate de Consiliul Județean din fondul IID (înlocuire, întreținere, dezvoltare) al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Prahova.