F. T.

În seara zilei de 9 august, a.c, în jurul orei 22.00, angajaţi ai Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați că o persoană agitată „agresează verbal” – după cum folosesc, elegant, expresia reprezentanţii IPJ Prahova, iar noi ne permitem să scriem că a înjurat – mai multe persoane pe o stradă din municipiul Ploiești.
Tot reprezentanţii poliţiei prahovene mai precizează, într-un comunicat de presă, faptul că „la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, pentru clarificarea stării de fapt și luarea măsurilor legale. Față de persoană respectivă a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr.61/1991.
Persoanele în cauză nu au formulat plângere pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”
Potrivit unor surse, agresorul a fost amendat cu suma de 1.000 de lei, iar mai apoi, transportat la o unitate medicală pentru consult psihiatric. Nu a rămas, însă, internat…
De incidente de acest gen – şi chiar mai grave – se pare că nu duce lipsă poliţia prahoveană în ultima vreme.
Reamintim, de exemplu, că în la miezul nopţii de 10 spre 11 august,oamenii legii de la Secției nr. 4 de Poliție Ploiești au fost, de asemenea, alertaţi că în curtea unui imobil din municipiu a avut loc un scandal între membrii unei familii.
„Din cercetări a reieşit că, în urma unui conflict spontan, doi membri ai aceleiași familii ar fi intrat în curtea imobilului, unde au agresat un al treilea bărbat. Cei trei bărbați s-ar fi lovit reciproc iar unul dintre ei ar fi folosit în altercație un obiect tăietor-înțepător. În urma evenimentului, cei trei bărbați au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale”.
Atunci, doi dintre ei nu au scăpat doar cu o amendă, ci, „în urma administrării probatoriului, au fost reținuți pentru 24 de ore. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.
Nu în ultimul rând, mai scriem că, în seara zilei de 8 august, aproape de miezul nopţii, un minor în vârstă de numai 16 ani a fost lovit cu un obiect tăietor-înțepător.
„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, însă bărbatul bănuit de comiterea faptei nu se mai afla la locul indicat. Din cercetări a rezultat faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din Ploiești, minorul ar fi fost lovit (cu un cuţít – n.n. ) în zona spatelui, în urma unui conflict verbal spontan, de o persoană pe care o cunoștea. În urma evenimentului, adolescentul de 16 ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale (…) La scurt timp, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată și depistată, fiind reținută de polițiști pentru 24 de ore” (comunicat IPJ Prahova).
Aşadar, în perioada 8-11 august, înjurături, bătăi şi înjunghieri în Ploieşti.
Doamne fereşte de mai rău!