Federaţia Română de Fotbal, prin Comitetul de urgenţă, a schimbat, pentru noul sezon, nu numai numărul echipelor participante în Liga I, ajuns la 16, ci și regula în ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League). Practic, echipele din play-out vor avea și ele ”o șansă în plus” la calificarea în cupele europene. Astfel, echipa calificată va fi stabilită astfel:
Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate.
Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off.
Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League.
În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul aliniat nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene.
În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj.
În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj, în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4.
În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea.
În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor.