F.T.

Creşte, de la zi la zi, numărul îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2? Creşte! Sunt depistate noi focare de infecţie cu noul virus? Sunt! Ştie aproape toată lumea despre ele? Evident! S-au suspendat unele activităţi cu publicul la Curtea de Apel Ploieşti? Justiţiabilii răspund „Da!” Recomandă poliţia „respectarea măsurilor specifice combaterii şi prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-COV-2”? Clar!
Şi, cu toate acestea, terasele şi barurile par a funcţiona într-o altă lume! O demonstrează sancţiunile aplicate de către poliţiştii prahoveni. Mai exact, după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, „În perioada weekendului, oamenii legii au acționat în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru asigurarea climatului de ordine publică și sigurață rutieră. Acțiunile s-au desfășurat în sistem integrat, prin participarea a peste 300 de polițiști, 130 de jandarmi și 100 de polițiști locali, precum și a unor reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, ai Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova. În total, au fost verificate 325 de societăți comerciale, pentru neregulile identificate fiind sancționați contravențional peste 100 de operatori economici”.
Cifra amenzilor, precizează rerezentanţii poliţiei prahovene, a fost de 448. Este drept, o parte dintre ele au vizat şi alte abateri ( nerespectarea regimului privind circulaţia rutieră, încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind normele de conviețuire socială etc), dar esenţialul rămâne: nu se respectă un minimum de reguli pentru împiedicarea infecției cu virusul SARS-COV-2!
Iar numărul îmbolnăvirilor în Prahova – cel puţin până ieri – a tot crescut!