După ”explozia” coronavirusului în Ploiești, care a afectat grav și clubul Petrolul – unde cel puțin 6 jucători și o persoană din staff au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului CoVid19, la stadionul ”Ilie Oană” s-au efectuat dezinsecții, toate spațiile și dependințele fiind igienizate. În condițiile în care vestiarele, de exemplu, sunt folosite atât de lotul Petrolului ”cu probleme”, cât și de Chindia Târgoviște și adversarele dâmbovițenelor din Liga I (chiar aseară a fost programat aici un meci din Liga I, Chindia – Hermanstadt), ”oamenii în combinezon alb” vor face tot mai multe vizite la stadion, pentru a preveni răspândirea coronavirusului!

8-dezinsectie-2Se joacă Petrolul – Rapid?

Situația Petrolului este una delicată, dificilă, din toate punctele de vedere în ”economia” play-off-ului de promovare, apariția infecțiilor cu coronavirus ducând la amânarea meciului de la Arad, cu UTA și, deocamdată, punând ”în incertitudine” partida cu Rapid, programată sâmbătă, 11 iulie! Practic, lotul și staff-ul Petrolului vor face un nou set de teste astăzi, iar dacă rezultatele vor ”deveni” negative, atunci, jucătorii se vor putea întoarce la antrenamente (desigur, mai puțin cei infectați, depistați săptămâna trecută, care vor trebui să stea în izolare la domiciliu minimum 10 zile)! Odată echipa revenită la antrenamente, meciul cu Rapid s-ar putea juca, sâmbătă sau, eventual, luni – 13 iulie, desigur, fără ca jucătorii cu probleme să fie acceptați, astfel că antrenorul Costel Enache ar trebui să se descurce cu o ”formulă restrânsă”, misiunea echipei în încercarea de a promova devenind și mai dificilă.
Așadar, pasul următor, pentru petroliști, este efectuarea unor noi teste și, eventual, reluarea antrenamentelor, începând de mâine, dar, situația are o doză mare de imprevizibil prin prisma numărului mare de jucători depistați cu coronavirus.
Dacă nici Rapid-Petrolul nu se va putea juca, rămâne ca toate cele cinci partide ale ploieștenilor să fie ”condensate” în doar maximum 18 zile calendaristice, situație extrem de grea, dacă ținem cont că, totuși, ultimele zile au fost unele fără antrenamente colective.