Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și al PSD Prahova, a reacționat la “propaganda mincinoasă” pe care a lansat-o, în ultima perioadă, unul dintre contracandidații săi la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.
Astfel, șeful administrației prahovene, Bogdan Toader, a dat detalii în legătură cu modul în care Consiliul Județean Prahova a finanțat susținerea activității Spitalului Județean de Urgență Ploiești: “Pentru că habar nu are ce înseamnă, de fapt, să investești în sănătate în Prahova și care sunt nevoile reale ale spitalelor aflate în coordonarea Consiliului Județean, PNL Prahova crede că poate rezolva problema cu propagandă mincinoasă, după modelul Guvernului Orban. Ca să învețe totuși ceva despre Prahova, domnul candidat să ia ceva de scris și să noteze cum stă situația în realitate!
În 2020, Consiliul Județean a solicitat Guvernului investiții de 8 milioane de lei și a primit 3,1 milioane lei. Deci, de aproximativ trei ori mai puțin!
Fără propagandă și fără teorie, dar ÎN REALITATE, Consiliul Județean Prahova a investit în infrastructura de sănătate, în ultimii 4 ani și jumătate, sume record pentru Prahova – 91,4 milioane lei (Dezvoltare+Funcționare): 2016: pentru secțiunea de funcționare – 9,8 milioane de lei (realizat 9,759 milioane de lei), iar pentru secțiunea de dezvoltare – 6,53 milioane de lei (realizat 3,255 milioane de lei), 2017: pentru secțiunea de funcționare – 9,521 milioane de lei (realizat 9,512 milioane de lei), iar pentru secțiunea de dezvoltare – 11 milioane de lei (realizat 8,921 milioane de lei), 2018: pentru secțiunea de funcționare – 5,5 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 12,14 milioane de lei (realizat 10,6 milioane de lei), 2019: pentru secțiunea de funcționare – 10 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 14,8 milioane de lei (realizat 12,7 milioane de lei), 2020: pentru secțiunea de funcționare – 7,15 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 4,87 milioane de lei.
La aceste sume se adaugă cofinanțarea alocată pentru proiectele europene accesate de CJ Prahova: extinderea UPU și extinderea, reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului.
Și încă două completări esențiale, care țin de ABC-ul administrației județene, pe care domnul candidat ar fi trebuit să le știe deja, dacă are pretenții că este măcar interesat de ce se întâmplă în Prahova!
1. Anul trecut, Guvernul PSD a alocat 8 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cu acești bani, Consiliul Județean a cumpărat DEJA echipamente de ultimă generație, esențiale pentru buna funcționare a tuturor secțiilor din această unitate medicală, Ministerul Sănătății a achiziționat inclusiv un aparat RMN, cu sisteme de arhivare a imaginilor medicale, strict necesar pentru locuitorii județului Prahova.
2. De la bugetul județului Prahova se asigură un procent de 10% pentru ORICE sumă solicitată Ministerului Sănătății în vederea achiziției de echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești”.