N.Dumitrescu

Organizaţia PSD Prahova a organizat, acum două zile, prima conferinţă de presă după perioada de stare de urgenţă impusă din cauza pandemiei, prilej cu care preşedintele acesteia – Bogdan Toader, dar şi senatorul Radu Oprea şi Cristian Ganea -viceprimar al municipiului Ploieşti au adus în atenţie subiecte de actualitate din domeniul administraţiei publice, precum şi din politică.
În context, plecând de la o recentă declaraţie a premierului Ludovic Orban, potrivit căruia “Bucureştiul şi multe alte oraşe, administrate de cei de la PSD, sunt în comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city”, social-democraţii prahoveni au considerat că este cazul să-i facă şefului Guvernului o invitaţie chiar la Ploieşti, unde la conducerea municipalităţii se află un… liberal.
“Având în vedere afirmaţia domnului Ludovic Orban, ne-am gândit să-l invităm pe acesta la Ploieşti, un oraş condus de primar PNL. Asta ca să vadă cum e oraşul, în contextul în care sunt multe lucruri care deranjează şi puteau fi foarte uşor de făcut. Pentru că primarul Adrian Dobre a avut un mandat care a ţinut oraşul pe loc, îl invităm pe Ludovic Orban să vină la Ploieşti, să vadă cum arată acest municipiu”, a declarat senatorul PSD Radu Oprea.
În calitate şi de viceprimar al oraşului, Cristian Ganea a ţinut să menţioneze că, într-adevăr, Ploieştiul se confruntă cu probleme reale, una dintre cauze fiind lipsa finanţării, dând în acest sens exemplul proiectului ce viza reparaţiile la esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, proiect care de trei ori s-a regăsit pe ordinea de zi a şedinţelor legislativului local şi tot de atâtea ori a fost retras. Pe de altă parte, acesta a readus în atenţie şi problemele cu care se confruntă locuitorii din cartierul Mitică Apostol, acesta trăgând speranţa că, după ani buni de aşteptare, primele patru străzi din acest cartier vor fi, în sfârşit, asfaltate în această vară.
Completând declaraţiile colegilor săi de partid, Bogdan Toader, preşedintele Organizaţiei Prahova a PSD, a ţinut să menţioneze: ”Din păcate, Ploieştiul a rămas în urmă la multe capitole. Cu toate acestea, lucruri mărunte puteau fi rezolvate cu bani puţini, iar cu un pic de bună gopodărire se mai putea schimba imaginea oraşului. Ploieştiul trebuie să arate ca un oraş, nu mai rău ca nişte aşezări rurale. Cât îi priveşte pe locuitorii cartierului Mitică Apostol, aceştia au dreptate când susţin că au fost abandonaţi, în contextul în care aceştia voiau să facă referendum şi să li se alăture, din punct de vedere administrativ, comunei Târgşoru Vechi”.