George Marin

… inedită au avut-o organizatorii partidei din Bundesliga, de la Gelsenkirchen, dintre Schalke 04 și Werder Bremen. Pe tot parcursul meciului, din difuzoarele stadionului s-au auzit îndemnuri la adresa echipierilor team-ului local, pentru a-i face pe propriii jucători să simtă suporterii alături de ei.
Desigur, difuzoarele au fost date mai „la relanti”. Asta m-a făcut să visez un pic. În perspectiva jocurilor din acest nou play-off al Ligii a II-a, mă gândesc că nu s-ar încălca nicio regulă a Federației Române de Fotbal dacă, la Ploiești, s-ar auzi din difuzoare murmurul și freamătul galeriei petroliste. Asta ca ajutor la fundalul sonor al adevăratei galerii care, sunt sigur, va fi împrejurul stadionului. Ce-ar fi dacă și o cameră de filmat ar fi îndreptată spre galeria de la porțile stadionului, iar imaginile ar fi transmise în timp real pe una dintre tabelele stadionului? De unde a venit visul acesta? Dintr-o realitate! Aceea că fotbalul nu poate fi rupt de suporteri niciunde în lume. Afară doar de România, unde oricând poți întâlni un observator „scrofulos” – bine a zis nenea Iancu! – la datorie căruia să îi placă liniștea din stadionul fără spectatori. Pușchea pe limbă, să nu avem parte de asemenea oficiali!

Libertate pentru suporteri!

Și fanii petroliști vor să primească acces în tribunele arenei ”Ilie Oană”, cât mai repede, existând premize pozitive în acest sens – anume revenirea, într-un timp nu foarte îndepărtat (totuși, Liga a II-a începe pe 4 iulie, deci ar mai fi timp pentru ”relaxări” privind restricțiile), a suporterilor pe stadioane.
”Fotbalul este cu, despre și pentru suporteri. După cum bine știți, evenimentele în aer liber se pot desfășura în prezența a 500 de participanți. Or, competiţiile sportive precum fotbalul nu sunt desfășurate tot în aer liber? Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra acestui aspect delicat și să întrebăm de ce suporterii nu au privilegiul să-și vada echipa preferată după o perioada așa lungă de agonie. Considerăm că 500 de suporteri pot acapara câte un sector din incinta stadionului nostru, abordând intrări și rute diferite pentru accesul în arenă. De ce, din nou, dorinţele suporterilor sunt neglijate? Ne dorim cu orice preț să fim alaturi de echipa noastra în lupta pentru promovare cântând pe stadion, chiar dacă vom purta măști și mănuși. Trebuie să fie luate măsuri în ceea ce privește accesul suporterilor pe stadioane începând cu 5 iulie” – se arată în comunicatul fanilor petroliști.