F. T.

Au dreptate reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „”Şerban Cantacuzino” Prahova când afirmă: „Viaţa unui pompier nu se rezumă doar la activitățile pe care le desfășoară la locul de muncă. Oricând pot aparea situații neprevăzute (…), iar atunci când eşti salvator prin vocație nu poţi sta deoparte nici în timpul liber”.
Contextul în care au fost scrise aceste cuvinte este redat în comunicatul ISU Prahova: „Colegul nostru, plt. Popa Constantin (în foto) se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței.
Cei doi au asistat la producerea unui accident grav (sâmbătă, 30 mai -n.n.), care a avut loc în localitatea Vâlcăneşti, între doi biciclişti, în urma impactului ambii fiind răniți, iar unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator.
Cei doi pompieri, aflați la aproximativ 50 de metri distanţă faţă de locul evenimentului, au acționat rapid, având la îndemână şi o trusă de prim ajutor. S-a procedat imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare, timp de aproximativ 20 de minute, până la sosirea echipajului SMURD”.
Tot reprezentanţíi ISU Prahova mai precizează faptul că plutonierul Popa Constantin ” este pompier- paramaedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploieşti.
Deşi este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de şapte ani, dar, în primul rând, un om cu suflet mare.
Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților omenești, fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența”.
Fireşte, „pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat”.