V. Stoica

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că în scurt timp va fi finalizată elaborarea studiului de fezabilitate pentru realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale pe Valea Slănicului, o veste pe care cele câteva zeci de mii de locuitori din zonă o așteptau de ceva vreme.
Bogdan Toader a precizat că, din această toamnă, după finalizarea documentației, se va putea lansa procedura de achiziție destinată proiectării și execuției rețelei de distribuție a gazelor naturale pentru comunele Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.
“Vorbim despre o rețea de distribuție de circa 306 kilometri, estimată conform ridicărilor topografice din toate cele nouă localități de pe Valea Slănicului.
Lucrările sunt finanțate în cadrul unui contract de asociere încheiat între Consiliul Județean Prahova și localitățile Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.
Contribuția financiară a CJ Prahova pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat înființării rețelei de distribuție a gazelor naturale în cele nouă localități a fost aprobată în ședința ordinară din luna mai, respectiv suma de 790.000 de lei. Fiecare dintre cele nouă localități are contribuția proprie calculată în funcție de lungimea rețelei estimate de distribuție a gazelor naturale, în total fiind vorba despre 270.000 de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Prahova
Conform documentației tehnice, rețeaua de distribuție va fi împărțită astfel: orașul Slănic – 54,73 km, comuna Aluniș – 35,44 km, comuna Bertea – 37,76 km, comuna Cocorăștii Mislii – 21,05 km, comuna Cosminele – 16,31 km, comuna Dumbrăvești – 38,95 km, comuna Ștefești – 24,29 km, comuna Vărbilău – 46,12 km, comuna Vîlcănești – 31,51 km.