La finalul săptămânii trecute, jurnaliștii de la Cancan.ro l-au readus în atenția publică pe vestitul fost procuror “Portocală”, “paraditorul” care a reușit performanța de a provoca o adevărată furtună în cadrul DNA Ploiești, inclusiv de a se autoexclude din rândul magistraților din România.
Conform jurnaliștilor de la Cancan, perioada de stare de urgență l-ar fi prins în comuna prahoveană Talea pe Mircea Negulescu, zis “Portocală”, acolo unde și-ar fi făcut de cap și ar fi generat mici scandaluri în rândul comunității locale.

Ce spun jurnaliștii de la Cancan? Că acesta este acuzat că a terorizat ”la șpriț” localnicii dintr-o comună prahoveană și că ar fi trecut chiar și la amenințări și așteaptă să se răzbune pe anumite persoane care au făcut publice metodele sale “de lucru”!
“După ce a dispărut de o vreme din peisajul public, celebrul (fost) procuror Mircea Negulescu, supranumit ”Portocală”, lovește din nou! Surse din rândul vecinilor ne-au mărturisit că, ieșit din prim-plan din pricina anchetelor penale care-i urmăresc trecutul, fostul procuror s-a refugiat la Talea, o comună din Prahova. E vorba despre localitatea de baștină a noii sale iubite, o polițistă, căreia îi vom proteja identitatea și o vom numi doar A.M.P. Retras acolo pe perioada stării de urgență, ”Portocală” ar fi provocat o serie de conflicte în comună. Localnicii susțin că Negulescu ar fi început să-și amenințe vecinii și că totul s-ar fi întâmplat ”la șpriț”.
Ca în vremurile apuse din cariera lui, fostul procuror și-ar fi îngrozit noii consăteni de conjunctură folosind ”metode clasice” de amenințare: el a invocat influența pe care ar avea-o (încă) în Justiție și sistemul relațional. Aceleași surse ne-au confirmat că, într-unul dintre scandaluri, a fost nevoie de intervenția Poliției.
“S-a apucat, amețit fiind, să le strige vecinilor cu privire la cât de șmecher e el și cum se va răzbuna pe toți care se pun cu el. I-a dat ca exemple pe Vlad Cosma, despre care a spus că vrea să îl vadă cât mai repede paradit, dar și pe fostul său șef, procurorul Tudose”, ne-au declarat sursele noastre.
De altfel, persoane din anturajul lui ”Portocală” au scăpat și o informație importantă cu privire la acuzațiile aduse fostului procuror în dosarele penale. Potrivit acestor mărturii, celebrul ”Portocală” ar urma să declare instanței că se află sub tratament psihiatric, dar și că tratamentul cu Xanax – pe care l-ar urma – îl va ajuta să obțină un certificat medical care să-i ateste problemele psihice. Acesta ar fi planul prin care s-ar asigura că nu va primi o eventuală condamnare penală. Timpul va arăta însă cum își va dezvolta apărarea și ce decizie va lua instanța”, au concluzionat jurnaliștii de la Cancan.