• Începând de ieri, pe portalul instituţiei este publicată ora estimată pentru judecarea fiecărui dosar
• Justiţiabilii vor fi termometrizaţi la intrarea în sediul instituţiei

F. T.

Potrivit unui nou comunicat al Curţii de Apel Ploiești, au fost completate unele măsuri stabilie în data de 12 mai a.c., acestea vizând regulile de acces, circulaţie şi conduită ale publicului în instanţă, pe durata stării de alertă.
În acest sens, reprezentanţii instituţiei precizează în sus-menţionatul comunicat de presă, următoarele:
„1. Accesul şi staţionarea justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor acestora şi a celorlalţi participanţi la proces în incinta instanţei, în sălile de judecată sau în compartimentele care desfăşoară program cu publicul, cât şi în spaţiile de acces la acestea (rotondă, holuri de acces) se realizează cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei, fiind permis doar pentru timpul strict necesar desfășurării activității specifice şi numai după termometrizarea la intrarea în instituţie. Aceasta se va realiza cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei.
Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi al celorlalţi participanţi la proces care la termometrizarea la intrarea în instituţie au o temperatură mai mare de 37,3 0 C .
2.Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi a celorlalţi participanţi la proces care declară, pe propria răspundere, efectivelor de jandarmi care asigură paza, că în ultimele 21 zile au călătorit în zonele de risc menţionate de Departamentul de Situaţii de Urgenţă, au intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu virusul COVID – 19 ori s-a luat faţă de acestea măsura izolării la domiciliu sau de carantinare (…).
Persoanele care se află într-una din situaţiile menţionate şi care sunt citate în dosarele aflate pe rolul instanţei au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre această situaţie, în scris sau prin poştă electronică.
3. Purtarea echipamentului de protecţie stabilit pentru această perioadă, respectiv purtarea măştii de protecţie este obligatorie.
4. Accesul se face numai după utilizarea dezinfectantelor, special amplasate în acest sens la intrarea în instituţie/săli de judecată/compartimente care desfăşoară activitate cu publicul.
5. Este obligatorie respectarea distanţei obligatorii de 2 m între persoane, conform marcajelor speciale amplasate în acest sens.
Justiţiabilii şi/sau reprezentanţii lor şi ai celorlalţi participanţi la proces care se află în una din situaţiile pentru care nu este permis accesul în instituţie – în scopul prevenirii infectării şi răspândirii cu coronavirus (SARS – CoV-2), vor putea completa modelul de cerere –tip existent la jandarmii care asigură paza instanţei”.
De asemenea, începând cu data de ieri, 20 mai, pe portalul instanței va fi publicată ora estimată pentru începerea intervalului orar în care este programat pentru judecare fiecare dosar în parte.