Ieri dimineață, ofițerii de la Serviciului Arme, Expozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Prahova au descins la două locații din județul Timiș și una din municipiul Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizație.
Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – mai a.c., persoanele vizate ar fi vândut, prin curierat, arme neletale și detectoare de metale provenite din țările UE, fără a deține autorizațiile necesare desfășurării acestei activități.
Potrivit unui comunicat de presă al poliției prahovene, „de la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum 19 arme neletale, diverse accesorii, muniția corespunzătoare de calibre diferite, articole pirotehnice a căror deținere este interzisă (aproximativ 25 kg), trei detectoare de metale. De asemenea, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept”. Trei persoane au fost conduse, cu mandat, la sediul IPJ Prahova, pentru a fi audiate, urmând ca anchetatorii să stabilească măsurile care se impun în cazul acestora.